Dienstontwikkeling

Dienstontwikkeling heeft zowel ontwerp-activiteiten (met name binnen het project/ de leverancier, ‘waterval-achtig’) en ontwikkel-activiteiten (met name met de omgeving, ‘agile’).  Iteraties van verbeteringen zullen continue herhaald moeten blijven worden om de dienst levensvatbaar te houden (zie ook pendelen)


Naast product / technische aspecten gaat het vooral om ‘het gebruik’, ‘de organisatie’, ‘de uitwisseling’, delen van ervaringen en het verder laten groeien van de dienst. Dienstontwikkeling is altijd een samenspel tussen leverancier en klant, verbeterdoelen en deliverables worden in gezamenlijkheid vastgesteld en gemanaged. Doelen kunnen in een serviceplateau-planning / roadmap worden verwoord, deliverables zijn vaak organisatie specifiek. 

Vragen

Hoe kijk jij aan tegen dienstontwikkeling?

Heb je een aanpak/methode/proces om diensten te ontwikkelen? 

Hoe ziet een service plateau planning eruit?

Welke activiteiten / producten onderken jij?


Ben benieuwd naar je reactie / comment

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s