Digitalisering

Digitalisering is al lang gaande en is eigenlijk niets nieuws. Toch kom je digitalisering en digitaliseringsprojecten steeds vaker tegen. Mijn gedachten over digitalisering heb ik in een visual gedumpt.

De context van de digitalisering is bepalend om te weten waar het eigenlijk over gaat. 

Het actuele – vergrootbare – bestand met verdere aanvullingen  staat als PDF opDropBox 

Digitalisering op het niveau van de samenleving is een trend die voor grootschallige verandering zorgt oa door de gevolgen op het vlak van werken / personeelsreductie. Het speelt in ongeveer alle gebieden van onze samenleving van zorg tot onderwijs, van communicatie tot alles met ‘een e-“. 

Digitalisering vormt de basis voor automatisering, cloudificatie, robotisering, e-communicatie, e-overheid, e-zorg en e-… Zoals Friedman dit reeds in ‘the world is flat’ verwoordde zal alles dat ‘ door een touwtje kan’ naar de meest effectieve plek verhuizen. Het starte met repeterend werk maar inmiddels is er geen enkele beperking en worden ook gebieden als gezondheid ‘slachtoffer’ van digitalisering.

wat zijn uw beelden bij digitalisering?

wat zijn de ontwikkelingen? Moeten we ze promoten of in goede banen leiden?

Advertentie