Waarom ik nog een laptop gebruik …

Ik ga steeds meer over op het gebruik van mijn iPad. Het werkt lekkerder, het biedt extra functionaliteiten die ik niet op mijn laptop heb zoals tekenen, filmen, mindmappen, touchinteractie, .. .. het is sneller en makkelijk mee te nemen. Wat mij betreft HNW in optima forma. 

Ik denk dat inmiddels 70/80% van mijn device gebonden werk op mijn iPad uitvoer. Hoewel ik in eerste instantie huiverig was ‘een prive investering te doen om te kunnen werken’, wil ik niet meer terug. 

Ik kan bijna alles wat ik op een laptop doe op de iPad en meer (zie eerdere blogs schrijven en tekenen op de iPad, papierloos werken  en mijn favoriete iPad apps / nuttige iPad apps). 

Maar toch zijn er zaken die mij een laptop doen mee sjouwen, in, voor mij, aflopende belangrijkheid:

 1. Op de laptop kan ik uitgebreide Excelsheets met filters / kleurtjes en plaatjes goed gebruiken
 2. Mail archieven voor zoeken, grotere/langere mailthreats
 3. Lync communicatie: nog altijd server / connectie problemen in de iPad communicatie: instellingen zijn niet bij helpdesks te achterhalen
 4. Printen in mijn werkomgeving is gelinkt aan mijn laptop
 5. Flash voor bepaalde filmpjes ….
 6. SharePoint toegang / explorer modus: ziet er niet uit …
 7. MicroSoft Project

Zaken die inmiddels prima of beter gaan op de iPad?

 1. mail
 2. toegan
  g internet, browsen
 3. powerpoint
 4. Bestandstoegang: dropbox, Evernote, Box
 5. word: DocsToGo / Evernote Ik gebruik Docs2Go voor excel maar dit is alleen geschikt voor eenvoudig / excel werk. Wellicht moet ik mijn Excelsheet gewoon eenvoudiger houden. 

Hebben jullie wellicht suggesties hoe ik mijn laptop voortaan echt kan thuislaten?
Ondervinden jullie problemen met het werken met de iPad waarvoor ik wellicht een oplossingen heb?  Wat zijn jullie ervaringen met de iPad waarvan ik of de lezers van deze blog  kunnen leren. Ben benieuwd naar jullie reactie.

Advertentie

3 thoughts on “Waarom ik nog een laptop gebruik …

Reacties zijn gesloten.