Learning sessions

In mijn optiek zijn leersessies een kennisinstrument, een manier om kennis over te dragen / te creëren los van studie, docenten/experts of klaslokalen. Middels leersessies kunnen we in gezamenlijkheid innoveren, begrijpen en kennis ontwikkelen.

Gezamenlijk leren wordt met HNW en de bijbehorende technische middelen steeds meer plaats onafhankelijk. Met Google hangout, webinars, Skype/ FaceTime kunnen we één op één of in kleine groepen informatie en kennis delen.  Met SlideShare is materiaal in overvloed aanwezig maar we vinden dit individueel en bouwen er niet op voort. Via Learning sessies kunnen we dit veranderen.

Proces: 

  • onderwerp / richting doel afspreken
  • Voorbereiden ==> 7min presentatie (+/- 20 slides, +/-20 seconden: 400s 7 min) Pecha Kucha http://www.leerbeleving.nl/tag/presentatie/
  • Tijd afspreken en interactie via Google hangout / Skype of Facetime
  • wellicht open laptop sessie, webinar

Naar mijn idee heeft een ieder wel 10 topics waarover we learning sessions zouden kunnen houden ….. Grote vraag is hoe we een match maken tussen de onderwerpen waarmee we ‘kennis kunnen brengen’ en wat we we willen ‘halen’. Ik wil eigenlijk een regelmatige Learning sessie organiseren. Wie doet er mee? Met een netwerk van 5-6 geïnteresseerden hebben we reeds een community. Vul bijgaand Google Documentje (http://goo.gl/forms/sMWVcxdErV)  in om ideeën te verzamelen en ons eigen Learning network te starten. (Email adres voor hangout, interesses, waarover wil je kennis delen/kennis ontwikkelen …?

Wat wil je brengen? / waarover wil jij een Learning sessie organiseren?

Wat wil je halen? / Wat wil je uitdiepen?  Wat wil je leren? Wat wil je (samen) ontwikkelen? 

Vul het Google docs formuliertje (http://goo.gl/forms/sMWVcxdErVgewoon in dan kunnen we wellicht samen kennis ontwikkelen ….


. 

Advertentie