Visual facilitation (op de iPad)

Visual facilitation (op de  iPad)

Visualisatie is een manier om grote hoeveelheden informatie/complexe situaties te representeren. We zijn gewoon om informatie als tekst weer te geven, plaatjes zijn veel krachtiger, mooier en creatiever…  Maar ook makkelijker door de hersenen te interpreteren en op te slaan.
Visualisatie heeft 2 aspecten. Met het(eind) beeld voor ogen neemt de motivatie toe ( Law of atraction) en wordt niet alleen de logische / linkerhersenhelft gebruikt maar oo de rechter empathische /creatieve kant.
Visualisatie kan oa gebruikt worden in visual recording (het filmpje van motivatie van Dan Pink / RSAnimation was mijn eerste kennismaking). Via VR zie je het geheel en neem je ‘het totaalplaatje’ op …
Ik wil meer en meer visuele aspecten opnemen in de vorm van weergaves van situaties, streefsituaties, praatplaten, et cetera. Ik zal hiervoor beter moeten gaan tekenen (op m’n ipad) . In onderstaande staan ook hiervoor enkele links.
David Sibbling Visual facilitation en Systemsthinking. Erg leuk materiaal. http://www.grove.com/site/index.html zie ook TED: http://www.grove.com/site/ir_vid.html
iPad en visual facilitating / recording:
Gamestorming
Have fun en laat me weten of je ook interessante links tegen komt.
Advertentie

2 thoughts on “Visual facilitation (op de iPad)

Reacties zijn gesloten.