Agile – wendbaar of/en P2 waterval

Agile is een kreet uit de softwareontwikkeling maar geld wat mij betreft ook voor veranderingen op organisatievlak en projectmanagement. Agile staat voor wendbaars/aanpasbaar, flexibel, iteratief, geleidelijk en tegenover star(methode boven resultaat) waterval, langdurig.

Zoals zo vaak is het ook hier niet een kwestie van of / of maar van en/en. De kunst zit hem in het combineren van de aspecten uit beide werelden. De waarde van P2: is wat mij betreft “de BC”, ” productbased – plannen”, “PBS/PFD”, BUS-governance, ‘top-down intend’. Die van Agile is “loop until done / Iteratief”, Timeboxing, kort-cyclisch, informele afstemming, focus op 80%, ‘bottom-up impementation’. In mijn ogen zijn dit aanvullingen en geen uitsluitingen. 

Zie ook mijn ppt op SlideShare over Projectmanagement, agile op mijn blog en een opzet voor een Agile-reader(7p) of mijn Evernote-notities over Agile. .

Wat vindt jij van Agile? Ben je een Agile-puritein of volg je de geest van Agile?  Of wil je alleen maar een Prince op een wit paard?

Advertentie

2 thoughts on “Agile – wendbaar of/en P2 waterval

  1. Pingback: Nieuwe blogposts … | martinvanvuure

  2. Pingback: Nieuwe blogposts … | martinvanvuure

Reacties zijn gesloten.