Automatisering van de automatisering

Automatisering van de automatisering (AvdA) is een voorwaarde voor Continuous Delivery van software instances (OTAP) wat weer een voorwaarde vormt voor SameDay Delivery.

 

Om de automatisering te kunnen automatiseren is vergaande standaardisatie en versimpeling een voorwaarde zowel op proces niveau (scripting) als op het niveau van techniek (bijv. OpenStack). AvdA vergt een andere manier van werken, een andere mindset zowel in de realisatie als in de nieuwe business-as-usual situatie (SameDayDelivery).

Old en new way of working.pdf

Samenwerkingsverbanden en verantwoordelijkheden zullen veranderen (https://martinvanvuure.com/2014/05/31/devops-in-perspectief/). Veelal worden de technische zaken in ogenschouw genomen maar de bovenstaande zaken vergeten.

Wat zijn jouw ervaringen met het automatiseren van de automatisering?

Heb je tips, ideeën of suggesties?

Advertentie